Hotel Európa***Nyaralóházak és Apartmanok7200 Dombóvár-Gunaras, Tó utca 3.Telefon: 74-463-337 Fax: 74-565-061(+36)30-348-4218 Magyar Deutsch English

Vendégkönyv

Új hozzászólás

Hozzászólások

2013.02.13. - 00:00Takács Istvánné és Mátyás Ambrus

Magyarország

Nagyon jól érzetük magunkat a hoteljükben. Minden nagyon szép és tiszta, kedves a személyzet. Úgy hisszük, hogy a jövőben is felkeressük a szállodát. Jó egészséget és sok munkát kívánunk a személyzet minden tagjának.

2013.01.30. - 00:00Ceriel Mertens

Hollandia

Prima Hotel!
Goede Kamers, goede Service.

2013.01.27. - 00:00Fekete Panna, Koch Lilla, Szépfalvi Bálint KöMaL Nyári Fizikatáb

Magyarország - Budapest

Június utolsó hetében hét napot töltöttünk Dombóváron, a gunarasi apartmanpark házakban a KöMaL nyári fizikatábor keretében. Mérési hibával tizenhatan vettünk részt ezen a programon, a szórás körülbelül 6,25%-nak adódik. A tábor során egy, a KöMaL-éhoz hasonló felépítésű csapatverseny zajlott, három-négy fős csapatokkal.
Egy átlagos reggelen nyolc óra körül kaptuk meg az aznapi feladatainkat: egy mérési feladat, egy becslési feladat és nyolc elméleti feladat. Az utóbbiakból az évközi versenyhez hasonlóan csak ötöt kellett beadni, de itt minden feladat ugyanakkora pontértékű volt.
Természetesen a méréshez szükséges eszközöket a csapatoknak kellett előkészíteniük, ezáltal a csapattagok összerázódtak, jobban megismerhettük egymást. A feladatok megoldása során bárki kérhetett segítséget, a tábori versenyen ez nem volt "nem versenyszerű". A segítséget a tanárok a rávezetés agyafúrt technikájával adták meg, így a kérdező egy újabb módszert sajátíthatott el könnyűszerrel. A megoldott feladatokat az esti előadások előtt kellett beadni, mondhatni minden nap "tizedike" volt. Az esti előadások tartalmasak és érdekesek voltak, melyek során különböző témákban informálódhattunk.
Az első előadást Hamar Gergely (Wigner FK) tartotta a részecskefizikáról, majd kedden két izgalmas prezentáció hangzott el két tábori segítőtől. Petrovszki Judit (ELTE) a gravitációs erőtérről, míg Kocsis Vilmos (BME) a szilárdtestfizikáról említett meg néhány fontos és izgalmas dolgot. A szerdai napon a tábor egyik tanára Vladár Károly a zenéről tartott "elméleti"és "kísérleti" előadást, ezt követően az addigi problémás és érdekes feladatok megoldása hangzott el. A csütörtök esti előadáson Vigh Máté (ELTE) a kedvenc fizika példái közül mutatott be néhányat. Mátéról tudjuk, hogy rengeteg KöMaL-ban kitűzött nehéz példája van, sőt fizikai olimpiai (IPhO) csapat egyik vezetője. A csatlakozó két diák hamar kapcsolatot teremtett a táborban lakókkal, tőlük az egyetemekről és a tavalyi olimpiáról halhattunk beszámolókat. Az utolsó esti előadást Részegh Anna tanárnő tartotta a napfoltokról, melyek elképzelését, megértését segítette, hogy több nap is alkalmunk volt távcsövön keresztül megfigyelni a Napot és a napfoltokat.
Utolsó este rövid táborzárás után jöhetett a tábortűz, és a minden este játszott, már mindenki által jól ismert, közkedvelt "gyilkosos játék". A táborban ellenállást a fizika feladatok és résztvevők között nem tudtunk kimérni, feladatok szövegén kívül rugalmas és rugalmatlan ütközések sem történtek, a nagyon jó hangulat is gyorsan kialakult, így a feszültség is "0 V".
Ezúton is szeretnénk megköszönni a tábor vezetőinek (Részegh Anna, Gnädig Péter, Vladár Károly) fáradságos munkájukat, illetve azt a lehetőséget, hogy részt vehettünk ebben a felejthetetlen táborban. A családias hangulatú szállás és étkezés mellett még anyagi támogatást is nyújtott a táborhoz a dombóvári Hotel Európa Gunaras és annak fizikus végzettségű vezetője. Ez és a Tehetséghidak Program pályázati támogatása tette lehetővé a rendezvényt.
A Kömal nyári Fizikatábor során élményekkel és nem utolsósorban tudással is gyarapodtunk. A tábor végére létrejött a kis közösség, így búcsúzárkor mindenki "élmény volt együtt tölteni ezt az egy hetet" érzéssel indult haza, és a fiatalabbak már a jövő évi folytatást tervezgették.

Fekete Panna, Koch Lilla és Szépfalvi Bálint
(a "Parabolha csapat" tagjai)

2012.11.16. - 19:19Sulák Éva

Magyarország - Várpalota

Tisztelt Európa Hotel!

Nagyon köszönjük a kedves vendég fogadtatást, az itt töltött-eltöltött napokban szíves vendéglátást. Az étterembe elfogyasztott finom ételeket a felszolgálók figyelmes kiszolgálását, segítségét.
További munkájukhoz nagyon jó erőt, egészséget, sok sikert kívánunk az Európa Hotel minden dolgozójának.

2012.11.16. - 12:00Maricsáné Sulák Éva

Magyarország - Várpalota

Tisztelt Hotel Európa!
Nagyon köszönjük a kedves fogadtatást és az itt töltött napok alatti szívélyes vendéglátást: az étteremben elfogyasztott finom étkeket, a felszolgálók figyelmes kiszolgálását, segítségét.
További munkájukhoz nagyon jó erőt, egészséget s sok sikert kívánok.

Új hozzászólás